خواص دارویی ریحان در طب سنتی

با مجله اینترنتی برگک در یک مطلب تازه از خواص مواد غذایی همراه باشید :

خواص ریحان

 

نحوه استفاده : در سبزیجات به کار میرود و در گاهی از اوقات به صورت دم کرده هم کاربرد دارد.

 

 

خواص : ریحان Basil

 

نام علمی Ocimum basilicum

 

گیاه شناسی

ریحان گیاهی است علفی یکساله و معطر که ارتفاع ساقه آن تا 60 سانتیمتر می رسد . برگهای آن بصورت متقابل بیضوی و نوک تیز با کناره های دندانه دار می باشد . گلهای آن معطر و کوچک به رنگهای سفید، قرمز و گاهی بنفش مشاهده می شود .

تخم آن سیاه و ریز است . برگ ریحان و سرشاخه های جوان آن بمصرف تغذیه می رسد ریحان در ایران و افغانستان بطور خودرو می روید در اکثر نقاط دنیا کاشته می شود.

 

 

 

 

خواص داروئی:

 

 

چون ریحان بسیار معطر است بنابراین برای معطر ساختن غذاها از آن استفاده می شود ریحان از لحاظ قدیم ایران کمی گرم و خشک است .

 

 

 

1)دم کرده برگ ریحان اثر ضد تشنج درد مقوی و مدر است .

2)دم کرده برگ ریحان معالج سردردهای میگرن و عصبی است .

3)خوردن ریحان دستگاه هاضمه راتقویت می کند .

4)نوشیدن یک فنجان دم کرده ریحان نفخ و گاز معده را از بین میبرد .

5)برگ ریحان درمان کننده ناراحتی های حاصل از نیش حشرات است کافی است که محل گزش حشرات را با برگ ریحان ماساژ دهید خارش و درد را برطرف می کند.

6)جویدن برگ ریحان برای زخم های دهان مفید است .

7)جوشانده ریحان تب بر است .

8)دم کرده تخم ریحان مسکن است .

9)اگر تخم ریحان را بکوبید و با صمغ عربی مخلوط کنید داروی خوبی برای درمان اسهال است.

10)تخم ریحان برای رفع دل درد مفید است .

11)برگ ریحان اثر زیاد کننده شیر دارد و مادران شیر ده حتما باید از این گیاه استفاده کنند .

12)دم کرده دانه ریحان برای درمان ورم کلیه و ترشحات زنانه بکار می رود .

13)دم کرده برگ ریحان درمان کننده سرگیجه است .

14)برگ ریحان را همراه غذا بخورید در هضم غذا موثر است .

15)اگر گلدان ریحان را جلوی پنجره بگذارید حشرات و مگس را فراری می دهد و آنها و داخل خانه نخواهند شد .

 

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای خواص مواد غذایی

مجله اینترنتی برگک آرزوی بهترینها را برای شما دارد.

لینک منبع

امتیاز شما به این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت را پر کنید
این قسمت را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب پیشنهادی

keyboard_arrow_up